Wednesday, April 3, 2013

Round PD with Besties

Aku menerima gift drpd akak aku.. cemera DSLR.. So aku kena g amek kat KEy El noh.. huhuh so aku pon g la key ell ditemani BFF aku.. kita dua g berdua ja... bas tgh mlm kowt.. smpi sna awai pagi.. pagi tu dan la kita org lepak-lepak kat KFC kat pudu raya tuh.. almaklumlah... pudu x bukak agi.. so kita orang lepak sampai kui 7.. Pastu g amek LRT turun bukit Jalil. pastu tunggu akak aku amek. Sampai ja umah abang aku, apa lagi, P trus la tengok Dslr aku tuh hahahahah petang tu jugak aku with bff bertolak ke port dickson. g meet another one of my besties.. nurul hamira.. hheheheheh stay kat die nya house 2 night kowt... sempat la kami g jenjalan kat pantai telok kemang hehehehe dan la aku test DSLR aku tu... sempat gak kami pose gila-gila.. heheheh

Aku cakap Te'lor perok noh...

aku ada satu masalah sikit nie.. hahah masalah aku ialah bila aku rasa bengang bila dengaq orang penang yang sememangnya cakap pekat utara tapi dia tetiba ja jakap dialeq Key ell huhu siyes aku nyampah dew... actually aku nie ada pengaruh dialek negeri perak.. dlm bhasa org perak, diew de la siket pengaruh key ell tu.. dulu masa cakap dialeq perak yang sememangnya bahasa keluarga aku, aku sering di perli sahabat-sahabat aku. seperti dikatanya aku x yah hipokrit sgt la.. ape la....disebabkan terlalu asyik di perli, aku kini dh x cakap dialek perak dh.. aku duk cakap utara ja nie... huhuhu seakan-akan aku semakin melupakan jati diri aku... sekarang nie tiba giliran aku pulak perli diaorang.. Hahahah mcm karma pulak.. what goes around comes around.. tapi from now on I will change. hello, aku tak kan lupa jati diri aku kay.... awak idak ler berkenan perangai tu... nnt awak ubah yew.. jangan rghiso le...

angan-angan vs usaha

aku ada seorang kwan yang suka berangan2 mak jenin. huh menyakitkan hati bila dengaq angan-angan dia.. yang aku paling geram tu bila dia berangan tapi tak penah berusaha.. pastu duk bagi orang berharap ngan angan2 dia tu... eee geram betul aku.. bila bercakap, tabur janji bukan main manisnya.. tapi habuk pon x dak... nyampah siut.... siyes aku sikit pon x caya dia dh... yg pasti dia tak boleh buat calon hahahhaah moral of the story, bila nak bercakap ngan aku, pls tetapkan hati noh.. jangan duk tukaq-tukaq.. jgn janji supa k*l**g noh...